Pijnklachten

Pijnklachten

Hoofdpijn, rugpijn en nekpijn zijn veel voorkomende pijnklachten bij kinderen. Deze ontstaan vaak door een verkeerde houding en/of stress. De oefentherapeut is een gespecialiseerde beweegcoach en specialist in het aanleren van gezond beweeggedrag. De kracht van oefentherapie is dat er naar de oorzaak van de klacht wordt gekeken.

Iedereen heeft zo zijn eigen houding en manieren van bewegen, maar sommige gewoontes zijn niet goed voor het lichaam. Om die reden wordt er naar het hele lichaam gekeken en niet alleen de pijnlocatie. Vaak ontstaan pijnklachten door onder- en overbelasting, een verkeerd beweegpatroon, maar ook door een afwijking of ziekte als reuma of astma. Gerichte oefeningen, Easytape-technieken en gericht beweegadvies worden ingezet om hoogstaande zorg aan te bieden.

Het doel van oefentherapie is de klachten te laten verdwijnen of te verminderen, uitgaande van de bewegingsmogelijkheden, leefstijl en lichaamshouding.

Zie je dit bij je kind? Of word je er op gewezen door school? In de meeste gevallen kunnen we je kind goed helpen bij het verdwijnen of verbeteren van de pijnklachten.
Voor meer informatie bel ons via 0316-224734 of raadpleeg een medewerker van de praktijk. Zij informeren u graag