Arm- nek & schouderklachten

Arm-, nek- & schouderklachten

Bukken, tillen, zitten, lopen … we doen het allemaal. Het zijn dagelijkse activiteiten waar we eigenlijk nooit bij stilstaan. Tenzij u klachten krijgt aan bijvoorbeeld arm, nek en/of schouders. Pijn, krachtverlies en stijfheid beïnvloeden uw dagelijkse leven. De oefentherapeut kan een structurele oplossing bieden voor uw klachten.

Klachten aan armen, nek en/of schouders komen veel voor. Vaak vormen een verkeerde houding, overbelasting en/of verhoogde spierspanning de oorzaak. Ook kunnen de klachten het gevolg zijn van een afwijking aan de wervelkolom of van een (chronische) aandoening.

Arm- & handklachten

Kramp, strak gevoel van de huid, krachtverlies, pijn bij bewegen of constante zeurende pijn, tintelingen en gevoelloosheid in de vingers… Dit zijn enkele voorbeelden van klachten die voor kunnen komen in de arm en hand.  Soms ligt de oorzaak in de nek of schouder, soms is het de arm of hand zelf. De oefentherapeut kan door vraagstelling en onderzoek vaststellen waardoor de klachten ontstaan. Door middel van gerichte  oefeningen en het aanleren van  juiste bewegingsstrategieën  worden de klachten verminderen.