Over ons

THERAPIE VAN NIEUWAMERONGEN

Therapievannieuwamerongen is een dynamische en vooruitstrevende praktijk en houdt zich, mede om deze reden, bezig met het blijven ontwikkelen van hoogstaande zorg, zodat wij u de beste behandelmethode kunnen aanbieden. Wij vinden het belangrijk dat u zich bij ons op uw gemak voelt. Wij zullen er daarom ook alles aan doen om de therapietijd zo aangenaam mogelijk te laten verlopen.

IMG_6193

Cathalijne van Nieuwamerongen

Graag stel ik mezelf aan u voor! Mijn naam is Cathalijne van Nieuwamerongen en werk als oefentherapeut en kinderoefentherapeut in de praktijk.. Naast dat ik een moeder ben van twee fantastische jongens, jeugdcoördinator bij de rugbyvereniging ben, graag op het hockeyveld sta, ben ik eigenaresse van therapie van nieuwamerongen.

Missie

Wij zien het als onze missie om de patiënt, welke met zijn hulpvraag bij ons komt, inzicht te laten krijgen in het functioneren van zijn eigen lichaam of dat van het kind. Met dit inzicht leert de patiënt of de ouder van het kind zijn eigen lichaam beter begrijpen en herkent de signalen zodat aanreikingen van de behandelaar adequaat kunnen worden toegepast. Middels gerichte adviezen en specifieke oefeningen wordt de patiënt zelfredzamer en minder afhankelijk. In combinatie met onze interventie leidt dit tot een waardevolle samenwerking tussen de patiënt en de behandelaar.

Visie

Wij houden ons bezig met het blijven inspelen op de ontwikkeling van de maatschappij door middel van hoogstaande zorg, zodat wij de patiënt een afgestemde behandelmethode kunnen aanbieden.

Gezondheidscentrum Didam

Zonder verwijzing therapie

Er is geen verwijzing meer nodig voor Oefentherapie! U kunt zelf een afspraak maken voor een screening. Dat houdt in dat u gedurende 10 minuten wordt gevraagd naar samenhangende factoren rondom uw klachtenpatroon. Verder wordt gekeken of uw klachten, middels de specialisaties binnen onze praktijk, behandeld kunnen worden. Daarop kunnen een intake en onderzoek volgen. Geeft u alstublieft van tevoren aan dat u zonder verwijzing komt, omdat hiervoor een andere procedure geldt.

Voor kinderoefentherapie heeft u een verwijzing van de huisarts of kinderarts nodig. Neemt u deze alstublieft mee naar de 1e afspraak.

Lees onze behandelingsovereenkomst

Competenties

De praktijk zet hoog in op een goede samenwerking tussen de patiënt en behandelaar. Daarnaast staat collegialiteit hoog in het vaandel. Om de samenwerking met de patiënt en de collegialiteit onder de medewerkers te waarborgen onderwerpt therapie van nieuwamerongen zich aan een aantal competenties. Deze zijn hieronder voor u uitgewerkt.

Waarborgen van een goede processturing

 • Attitude richting medewerker.
 • Klantgerichtheid (patiënt staat centraal).
 • Denken in organisatiedoelen.
 • Nemen van verantwoordelijkheid.
 • Behouden van kwaliteit door kennis.

Waarborgen van een goede samenwerking met de medewerker

 • Er is een directe koppeling tussen ambitie van de werknemer en de koers van de praktijk.
 • Volledig gebruik maken van de kennis en kunde van de medewerker.

Doelstelling

Het continueren en verder door ontwikkelen van gespecialiseerde zorg door:

 • Contacten onderhouden met bestaande verwijzers en
  samenwerkingsverbanden;
 • Vanuit de ontwikkelingen in de gezondheidszorg een vertaalslag
  maken naar een nieuwe productontwikkeling voor de praktijk;
 • Bij- en nascholing afstemmen op de behoefte van de praktijk en patiëntenpopulatie;
 • Bewust blijven van de marktwerking in Didam en Zevenaar;
 • Een stabiele administratie / boekhouding voeren.
 • Onderhoud praktijk waarborgen (software updaten, schoonmaak, etc.).
 • Stabiliseren huidig aanbod van zorg;