Psychomotorische therapie

Psychomotorische therapie

PSYCHOMOTORISCHE THERAPIE

Soms zijn ze groot
Soms zijn ze klein
Je hoeft niet verder te zoeken..
Ik wil het dichtpuntje wel voor jou zijn!

Psychomotorische therapie is een methode binnen de lichaamsgerichte psychotherapie. Het richt zich op hoe de omgang is tussen jou en jouw omgeving. Er wordt gekeken naar jouw gedrag, gevoelens en gedachten versus jouw doelstelling / gewenste resultaat. De PMT biedt een veilige plek om gevoelens en gedachten te onderzoeken, nieuwe ervaringen op te doen en te experimenteren met ander gedrag.

Door middel van lichamelijke activiteiten, oefeningen en opdrachten ben je samen met de therapeut bezig om te komen tot een gevoel van “ik kan het”, “ik mag er zijn”, “ik kan mijn grenzen aangeven”, “ik kan voor mezelf kiezen”, “ik kan mijn angst loslaten”, “ik kan mezelf zijn”. Het doel van de PMT is om bij jou de gewenste gedragsverandering te bewerkstelligen waardoor  jij de situaties aan kan welke voorheen voor problemen zorgden.

Werkwijze

Psychomotorische therapie is een methode binnen de lichaamsgerichte psychotherapie. De PMT-er begeleid kinderen, volwassen, kinderen met een verstandelijke beperking, kinderen van (uiteengaande) gezinnen.

Het richt zich op hoe de omgang is tussen jou en jouw omgeving. Er wordt gekeken naar jouw gedrag, gevoelens en gedachten versus jouw doelstelling / gewenste resultaat. De therapeut biedt een veilige plek om gevoelens en gedachten te onderzoeken, nieuwe ervaringen op te doen en te experimenteren met ander gedrag.

Door middel van lichamelijke activiteiten, oefeningen en opdrachten ben je samen met de therapeut bezig om te komen tot een gevoel van “ik kan het”, “ik mag er zijn”, “ik kan mijn grenzen aangeven”, “ik kan voor mezelf kiezen”, “ik kan mijn angst loslaten”, “ik kan mezelf zijn”. Het doel van de PMT is om bij jou de gewenste gedragsverandering te bewerkstelligen waardoor jij de situaties aan kan welke voorheen voor problemen zorgden.

Voor meer informatie bel ons via 0316-224734 of raadpleeg een medewerker van de praktijk. Zij informeren u graag!